Национален портал за безплатни обяви

Реклама в Руски портали за недвижими имоти

Руските портали за имоти в България

Руски сайтове за обяви на имоти в България. Един от тях е bg-portal.ru недвижимость в Болгарии. Популярния портал все повече набира сила в Русия.

Как да рекламираме имоти на руския пазар? Или възможно ли е това без да имаме сайт?

Много агенции за недвижими имоти и брокери след бума преди 3-4 години не можаха да се вместят в нишата да продават недвижими имоти на руския пазар. Тук ще се опитам да разясня някои въпроси и неяснота при рекламирането на Руския пазар.

 

Собственик сте на агенция за недвижими имоти или сте частен брокер? 
Все пак трябва да имате някакви средства за да се получи една добра реклама на вашите предложения. Ако някой си мисли, че без финанси ще се получи, значи не е наясно с тази материя.
Сега ще ви представя няколко руски портала в които можете да публикувате вашите предложения. Естествено всичко става с регистрация в тези портали. Някои портали дават възможност безплатна регистрация и публикуване на имоти, но ефекта от безплатния абонамент е почти нулев.

Може би всички знаят руския портал Prian.ru , той беше един от популярните портали за недвижими имоти по света включително и България. В този портал в началото безплатно можеше да си публикуваш няколко оферти, макар и безплатно все пак имаше шанс да имате запитвания и евентуална продажба. Но след година портала преключи с безплатните обяви и сега всичко е платено, и то трябва да си приготвите една хубава сума за да публикувате няколко оферти. От опита на няколко агенции и брокери които в продължения на година рекламираха в портала Приан се оказа, че ефекта вече не е същият както беше през 2005-2007 година. Това е така тъй като други портали взеха част от дела в интернет пространството и направиха дъмпинг на цените. Все по малко руснаци които се интересуват от България посещават портала Приан. Не го препоръчвам на малки агенции и брокери с малък бюджет.

Един от най-ефективните руски портали и който портал е изключително направен за българските имоти е BG-portal.ru .
Този портал има и безплатен и платен абонамент. И най-важното е, че абонамента му е евтин. например за една година цената е 100 евро ( до 31.12.2011 имаше промоция 80 евро на година) а за 6 месеца е 60 евро. Това включва 65 оферти 12 снимки, под всяка оферта имате информационна карта в която си попълвате телефони, факсове емейли сайт ако имате( с активен линк) и форма за обратна връзка с вас. Безплатния абонамент е 30 оферти, 2 снимки и само един телефон, нямате карта с информация и форма за обратна връзка, което е важно, едвали някой руски клиент ще вдигне слушалката и да звънне( знам го от опит) друго е да напише емейл( а те пишат емейли на много други и използват един и същи текст). Това е хубавото на портала, че абонамента му е по джоба на всеки, ефективен е,  даже по-ефективен от Приан, тъй като е концентриран само върху България, и руснаци, украинци и други рускоговорящи клиенти отдавна го използват. Аз горещо го препоръчвам на малки и средни агенции и частни лица. Вече слушам добри отзиви за БГ-портал.ру.  И друга което е добре за българските агенции и брокери, че имат представител в България и плащането става по банков път в български банки. А ако имате малко повече бюджет ви припоръчвам (естествено ако имате сайт) да се замислете за банерна реклама на БГ-портал.ру, те предлагат и комплексен абонамент: банерна реклама заедно с платения ВИП абонамент което ще ви излезе по-евтино. Даже големи руски агенции са си платили банерна реклама в bg-portal.ru ( няма да ги споменавам да не стане безплатна реклама и за тях, като влезете в портала ще ги видите кои са те.

 Друг портал на който можете да рекламирате е domex.ru, Този портал също има безплатни и платени обяви. Естествено на платения абонамент обявите ви се виждат на първа страница на разделана който сте я публикували. Портала има наистина голяма посещаемост, но и този портал не е специализиран за България, а за имоти по целия свят. Но и тук има добри отзиви. На този портал също има възможност за банерна реклама, но цените са доста по-скъпи от колкото на горните два портала. Препоръчвам го малки и средни агенции.

Портала който сега ще ви представя е zagrandom.ru. Този портал прави много сериозна реклама в интернет пространството и има добра посещаемост. Клиентите които посещават портала са средно богати руснаци и украинци, други клиенти на сайта са пенсионери с прилични за Русия пенсии. Можете безплатно да публикувате обяви но ефекта е малък, тъй като безплатните обяви са на по ниско индексирани страници. Платените обяви са на първите и добре индексирани страници на портала. Zagrandom.ru предлага също и банерна реклама, цените са от около120 евро до 500 евро за месец.

Има още доста портали които мога да коментирам, но нямам такова намерение тъй като съм избрал най-ефективните. И на края мога да кажа едно от важните неща: когато публикувате оферта, пишете на разбираем руски език и текста ви трябва да е уникален, а не преписан от други сайтове, това е едно важно условие, за да се индексира вашият имот в търсачките и да излиза по на първа страница, но това е друга тема за индексaцията, писането на статии и  SEO оптимизацията в Google и Yandex.

Още по темата:

Руският портал за имоти BG-PORTAL.RU свали цените на ВИП абонамента

 

портал недвиижимости в болгарии
 

На 12.04.2013 г. администрацията на руския портал
bg-portal.ru взе решение да намали драстично таксите за ВИП
абонамент за частни лица. Поради многото жалби, запитвания и препоръки от
граждани, за сформиране на специални цени за частни обяви, собствениците свалиха
цените на известния портал. Наистина лица с една или две обяви си заплащаха
абонамента за 6 месеца или една година като агенции за имоти и фирми, които
публикуват по 80-100 обяви, което наистина не беше редно. Това накара хората да
пишат писма до администрацията в България, че са били дискриминирани и, че само
агенциите са облагодеталствани от тази реклама. Портала се извини на клиентите
си и със своите много либерални ниски цени, зарадва голяма част от своите
клиенти. Периодично портала прави промоции и за агенциите и фирмите които
рекламират своята дейност на руския пазар. Тук можете да погледнете цените за
ВИП абонамент на портала бг-портал.ру.

Портала съобщи днес, че от 22 до 24.05.2013 г. всички агенции
или фирми които се абонират за ВИП абонамент, ще им бъде направена 50% отстъпка от
ВИП абонамента.


По случай 5 годишнината от създаването на Bg-portal.ru - "Недвижимость в Болгарии" дизайнерите от руската медия промениха коренно дизайна на портала.
Очаква се и нова авангардна функционалност и оптимизация в търсачките.
Известния портал вече 5 година играе ключова роля в интернет пространството на Русия, Украйна, Казахстан и други руски републики.
Руските купувачи все по често прибягват до услугите на бг-портал.ру за директна продажба или търсят помощ от агенциите за недвижими имоти и строителни компании.

Портала е пуснат в интернет пространството април 2009 г.
15.01.2014

BGnews